WAT AARDEN MET ONS KAN DOEN!

De 10 voordelen van aarden

De voordelen van aarden: Jezelf aarden is een geleidelijk maar zeer doeltreffend proces. Als het ware breng je jouw lichaam terug naar zijn natuurlijke, gezonde staat. Aarden werkt efficiënt bij het verminderen, en op den duur zelfs laten verdwijnen, van klachten. Ook neutraliseert het ontstekingen in het lichaam, draagt het bij aan een sneller herstel en heeft het een verjongend effect. Door spanningsvermindering en een betere bloedtoevoer, worden organen beter doorbloed waardoor ze sneller herstellen van hun dagelijkse taken. Zo worden jouw lichaamsfuncties optimaal ondersteunt en wordt de balans in je lichaam herstelt.

 

Aarden draagt ook bij aan het onschadelijk maken van vrije radicalen.Deze radicalen worden geneutraliseerd voordat ze schade kunnen toebrengen aan gezond weefsel. Dat is belangrijk in de voorkoming van vroegtijdige veroudering en infecties die mogelijk gaan woekeren. Jouw lichaam is een zorgvuldig geïntegreerd systeem. Dat betekent dat alles met elkaar in verbinding staat. De lever, maag, nieren, longen en darmen hebben een vitale functie. Deze organen zorgen voor levenskracht en vitaliteit.

Door te aarden, creëer je een stressvrije omgeving waarin de functie van deze vitale organen wordt geoptimaliseerd. Dat geldt ook voor het immuunsysteem. Het hormonale systeem komt stap voor stap terug in balans. Je herbeleeft een diepe verkwikkende slaap waardoor je met hernieuwde dynamiek begint aan een nieuwe dag. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is slapen op een aardingslaken. Daarmee ben je eenvoudig en veilig verbonden met de grond en blijf je gedurende de hele nacht geaard.

Al dan niet aangevuld met een aarding kussenovertrek of overdag met een aardingsmatje.

Bijvoorbeeld door deze onder je polsen te plaatsen tijdens het werk achter de computer, of bijvoorbeeld tijdens het pianospelen. Jezelf aarden omvat slechts kleine stappen met verregaande resultaten. Je ondervindt direct de vele essentiële effecten voor je gezondheid, levenskracht en uitstraling. Met dank aan Moeder Aarde!

In onze BLOG lees je regelmatig nog meer over alle voordelen van Aarden.


10 voordelen van aarden en het gebruik van aardingsproducten


Dit is misschien wel het meest spectaculaire voordelen van aarden. De reststoffen van de stofwisseling worden ook wel de schadelijke vrije radicalen (positieve elektrische lading) genoemd. Deze worden tijdens het aarden direct geneutraliseerd door de instroom van de negatief geladen (aarde) elektronen. Met andere woorden, de aarde is een immens vat van antioxidanten. Een batterij waarmee we verbinden om ons systeem in balans te brengen.

Dit is een bio-elektrisch proces van spanning uitwisseling, waardoor ons lichaam van nature is gevormd. Op deze manier wordt oxidatieve lichamelijke stress geneutraliseerd. We verouderen (oxideren) minder snel. Infecties die veroorzaakt worden door vrije radicalen welke hun lading (stress) kwijt willen, worden in de kiem gesmoord. Deze micro-infecties liggen aan de basis van vrijwel alle ziektes.

Ze kunnen door aanhoudende disbalans gaan woekeren en chronisch van karakter worden. Aarden zorgt ervoor dat nieuwe infecties geen kans meer krijgen. Oude infecties worden stelselmatig opgeruimd. Dit genezingsproces versnelt nog meer als de andere behandelde lichaamsfuncties op volle kracht komen. Alles werkt samen en ondersteunt elkaar.

Een van de belangrijkste voordelen van aarden in deze tijd. Als de bijnieren door aanhoudende stress te lang het adrenaline hormoon cortisol moeten aanmaken, komt er een moment dat ze opgeven en protesteren. Met dit signaal wil jouw lichaam je duidelijk maken dat je toe bent aan een energetische herbronning. Deze fase wordt nu ook wel een burn-out genoemd. Recente wetenschappelijke studies tonen onweerlegbaar aan dat het cortisolniveau in ons lichaam dat ons energiepeil gedurende de dag bepaalt, door het aarden in balans wordt gebracht.

Als we in de ochtend opstaan, is deze waarde hoog. Normaal gesproken neemt deze waarde gedurende de dag geleidelijk en zonder schommelingen af. Aangezien het hele lichaam geaard wordt, en niet alleen de bijnieren, ontspant het volledige hormonale systeem. De stresshormonen worden stelselmatig vervangen door ‘positieve’ hormonen zoals serotonine, dopamine en endorfine. Deze zorgen voor het geluksgevoel en de dynamiek gedurende de dag.

Door te aarden worden de darmen ook minder gevoelig voor infecties (lekkend darmsyndroom). Het voedsel wordt optimaal omgezet in verschillende micronutriënten, welke de basis vormen voor een evenwichtig hormonaal systeem. Zwaarmoedigheid of depressies krijgen op deze manier geen kans. Hormonale klachten verdwijnen en komen, zolang je blijft aarden, niet meer terug.

Een goede slaap is uiterst belangrijk voor het functioneren overdag. Bij slaap denken we vaak alleen aan de kortetermijneffecten. Vooral als we moe zijn of een gebrek aan concentratie ervaren. Maar, slaap is ook essentieel voor ons fysieke en mentale welzijn op de lange termijn. Aarden zorgt ervoor dat de lichaamsspanning (voltage) daalt. Daardoor komt het lichaam en de geest tot rust waardoor je sneller inslaapt en tevens een meer diepe slaap ervaart. De overgang van waak- naar slaap stand (van het orthosympatisch naar het parasympatisch zenuwstelsel), verloopt in contact met de aarde eenvoudiger en natuurlijker.

Als je eenmaal ligt wordt je hartslag en ademhaling rustiger waardoor je de slaap sneller kunt vatten. Het lichaam kan dus ook sneller in de herstelmodus raken. Door de verbeterde hormonale balans door het aarden, krijg je ’s avonds, als de lichtsterkte vermindert, ook een goede omschakeling van het hormoon serotonine (waken) naar melatonine (slaap). Zo kunnen je groeihormonen ’s nachts hun herstellende werk naar behoren uitvoeren. Hoe meer we overdag in beweging zijn geweest, des te meer groeihormonen er aanwezig zijn in het lichaam. Overdag in beweging blijven is dus belangrijk voor de kwaliteit van slapen.

Door geaard te slapen wordt dit proces bekrachtigt. Gelukkig krijg je door het aarden je dynamiek snel terug en lukt het ook om spontaan actiever te zijn. Door de verkwikkende en herstellende nachtrust, voel je je stelselmatig energieker waardoor jouw metabolisme stijgt. Koude en onrustige benen in bed behoren tot het verleden. In de zomer wordt je lichaamstemperatuur tevens beter verdeeld zodat je over het algemeen koeler kunt slapen. Nog 1 van de fijne voordelen van aarden is dat door de ontspanning van de keel en de verbeterde bloedcirculatie, de longen minder naar lucht hoeven te happen. Bij 3 op de 4 mensen stopt het snurken zelfs spontaan.

Aarden helpt doeltreffend om de omgeving spanning af te voeren welke ons lichaam opvangt. Bijvoorbeeld door blootstelling aan diverse schadelijke EMS factoren (Elektro Magnetische Stress). Hierbij kun je denken aan de straling van wifi verbindingen, smartphones, de magnetron, hoogspanning en wisselspanning door niet geïsoleerde elektrische leidingen in de woning. Mensen zijn in de eerste plaats bio-elektrische wezens in plaats van chemische wezens.

De basisprocessen in ons lichaam zijn hoofdzakelijk elektrisch van aard. Hersenactiviteit vindt plaats door elektrische synaptische verbindingen welke via zenuwimpulsen signalen versturen naar de spierweefsels om een inspanning te kunnen leveren. Het hart is een elektrisch gestuurd orgaan. De hartslag wordt door elektrische impulsen geactiveerd. Het is van levensbelang dat de elektrische balans in het lichaam evenwichtig blijft. Alle storende invloeden moeten zoveel mogelijk vermeden en geneutraliseerd worden.

Bijvoorbeeld door jezelf te aarden. Je kunt nooit te veel geaard zijn. Een van de grote voordelen van aarden is dat het onze natuurlijke staat van zijn is. Door het zilverdraad vormen aardingslakens een schild (kooi van Faraday). Dit schild vormt een natuurlijke barrière tegen de diverse rechtstreekse stralingen en elektrische pollutie. Vervolgens worden ze afgevoerd naar de neutraliserende aarde. Het is dan ook erg belangrijk om elektrische leidingen in de slaapkamer, welke een onnatuurlijke wisselstroom straling geven, zoveel mogelijk te vermijden.

Houd dus zeker rekening met telefoonladers, nachtlampjes die te dichtbij staan, elektrische motoren van lattenbodems, bedrading van waterbedden en elektrische dekens. Aarden kan dit neutraliseren, maar zonder EMS-pollutie kan het aarden zich nog veel krachtiger focussen op het versterken van je gezondheid.

Spieren, weefsels en botten worden na een trauma of door slijtage op oudere leeftijd gevoeliger voor infecties. Als deze infecties zich vastzetten op weefsels, spieren of botten, wordt het genezingsproces bemoeilijkt of vertraagd. Door het sterk anti-oxiderend effect van aarden en de verbeterde doorbloeding, beschermt het aarden de betreffende plaats tegen onderliggende infecties en helpt deze te verwijderen. Op deze manier maakt aarden de omliggende weefsels op doeltreffende wijze gezond. Helende bouwstenen kunnen door de verbeterde doorbloeding sneller worden aangevoerd.

Het bewegingsapparaat wordt versterkt en komt terug in zijn oorspronkelijke dynamiek. Je wordt mobieler doordat de belemmeringen op het bewegingsapparaat zoals pijn, stijfheid en zwellingen geleidelijk verdwijnen. Infectie gerelateerde ziektes zoals reuma en artritis, maar ook weefsel infecties zoals fibromyalgie, MS en andere degeneratieve ziektes in diverse stadia nemen een keerpunt. Door het contact met de aarde wordt de genezing op een natuurlijke wijze ondersteund. Studies wijzen ook op de gunstige invloed van aarden bij degeneratieve aandoeningen van het skelet.

Voorbeelden daarvan zijn osteoporose of kraakbeen falen. Deze krijgen tijdens de genezing de nodige ondersteuning. Ook de emotionele beleving van pijn vermindert doordat aarden je energieker en vitaler maakt. Door de verbeterde weerstand en een meer gebalanceerd hormoonsysteem, wordt de genezing gunstig beïnvloed. Stap voor stap verloopt de genezing vlot en minder pijnlijk, terug naar de natuurlijke staat van zijn.

Het immuunsysteem is het verdedigingsmechanisme van het lichaam. Dit systeem heeft als doel vreemde indringers of afwijkende lichaamseigen cellen welke infecties veroorzaken te bestrijden. Feitelijk gezien betekenen deze cellen de start zijn van de meeste ziektes en aandoeningen. Door de algehele ontspanning, de verbeterde bloedcirculatie en de versnelde detox, zet aarden je immuunsysteem op scherp.

Door de natuurlijke anti-oxidatie worden basis infecties snel opgelost en kan het immuunsysteem zich volledig concentreren op zijn kerntaken. Je merkt dat door te aarden het aantal verkoudheden sterk afneemt. Ook breken koortsblaasjes minder snel door, zullen huidproblemen genezen en pijnen worden verlicht. Dit zijn allemaal duidelijke signalen dat het immuunsysteem terrein wint. Je krijgt weer controle over jouw lichaam en gezondheid. Deze effecten zijn zeer snel merkbaar en evolueren naarmate je geaard blijft.

Het ‘grotere werk’ blijft niet uit. Volgens de aard van je hoofdklacht, is er snel een kentering voelbaar en zichtbaar in het ziektebeeld. Als je daarnaast ook stappen onderneemt binnen het hanteren van een meer gezonde levensstijl (voeding, beweging en ontspanning), dan verloopt het helende proces van aarden nog sneller. Een goed functionerend immuunsysteem ontspant bovendien ook het zenuwstelsel. Je komt direct ‘in tune’ met een opwaartse spiraal van vitaliteit en levenskracht.

In ons dagelijks leven staan we onder druk. Ons lichaam bouwt voortdurend spanningen op, met stressgerelateerde klachten als gevolg. Dit gebeurt bij ziektes, trauma’s, chronische vermoeidheid, mentale spanningen, ingrijpende levensgebeurtenissen, een opeenstapeling van alledaagse irritaties en een haperend stofwisselingsproces. Maar ook door omgevingsfactoren ervaren we spanningen en stress.

Hierbij kun je denken aan straling door elektriciteitsleidingen binnenshuis, hoogspanning in de woonomgeving en EMS (Elektro Magnetische Straling). Voorbeelden daarvan zijn straling door wifi verbindingen, van smartphones en microgolven. Stress sluipt je lichaam ongemerkt binnen. Op de lange termijn is dit altijd schadelijk voor jouw gezondheid omdat verschillende lichaamsfuncties uit balans raken.

De hypothalamus is een gebied in de binnenste hersenen. Dit gebied veroorzaakt fysiologische reacties op stress, door het aanmaken van stoffen zoals bijvoorbeeld adrenaline. Deze stof zorgt ervoor dat je in “gevaarlijke” of stressvolle situaties snel kunt reageren. Deze staat van “zijn” houdt jouw lichaam slechts enkele uren vol zonder schadelijk te hoeven zijn. Zijn de stresspieken langer, dan hebben ze schadelijke gevolgen voor jouw gezondheid.

In het geval van een burn-out, speelt jezelf aarden een belangrijke rol.

Ook je bijnieren maken een lichaam-activerend hormoon aan bij stress. Dit hormoon staat beter bekend als cortisol. Als dit proces even duurt, is dat geen probleem. Blijven stressfactoren echter aanhouden, dan komen de bijnieren in opstand. Dit kan resulteren in een zogenaamde burn-out. Dit betreft een alarmsignaal van het lichaam. Je hebt de signalen te lang genegeerd waardoor jouw lichaam je nu vertelt dat het genoeg is geweest.

In het geval van een burn-out, speelt jezelf aarden een belangrijke rol. Zodra jij contact maakt met de aarde (bijvoorbeeld via een aardingsproduct), zal de lichaamsspanning meetbaar dalen naar het nulpunt, de spanning van de aarde zelf. Door je lichaam te aarden, dalen opgehoopte fysische & meetbare lichaamsspanningen direct naar het nulpunt.

Vanaf dit punt start het natuurlijke proces van herstellende ontspanning, aangaande de volledige fysiologie. Dit bereik je door met je lichaam of huid in contact te komen met de aarde (het liefst blootsvoets), of door gebruik te maken van een speciaal daarvoor ontwikkeld aardingsproduct met zilverdraad. Deze gebruik je zowel overdag als gedurende de nacht. Deze handelingen omvatten stap 1 van jezelf aarden.

Het aarden is eenvoudig meetbaar met een gevoelige voltmeter en is uiterst heilzaam voor jouw lichaam. Deze ontspant direct, kan beter herstellen en wederom goed functioneren. Het menselijk lichaam is ontworpen voor deze natuurlijke ontlading. Niet zo verwonderlijk, want al vanaf ons bestaan leefden we in nauw contact met de aarde waarbij de herstellende synergie op de meest natuurlijke wijze tot stand kwam. Een van de grote voordelen van aarden dus!

Veel sporters en topsporters gebruiken aardingsproducten om een aanzienlijk competitief voordeel te kunnen behalen. Maar, ook recuperatie na een operatie, medische ingreep of een trauma verloopt vloeiender. Sporten kan roofbouw plegen op weefsels, spieren en gewrichten. Aarden ondersteunt het herstelproces van deze roofbouw, zodat er snel, natuurlijk en zonder de inname van spierversterkers weer op volle kracht gesport kan worden. Ook sportletsels genezen 2x zo snel en zonder infecties bij aarding.

De spieren raken wederom geactiveerd, zonder dat er opgebouwde kracht verloren gaat. Sporters kunnen daardoor weer snel deelnemen aan trainingen. Meestal worden er bij letsels geaarde patches aangebracht rondom het trauma. De wielrenners binnen het team van US Postal en Discovery, die onder leiding van sportarts Jeff Spencer, 8x de Ronde van Frankrijk wist te winnen, zijn een mooi voorbeeld van aarden binnen de topsport.

Het team zweerde bij de recuperatie die ’s nacht plaatsvond in geaarde recovery bags welke het lichaam volledig omhulden. Naast een verbeterde wondheling, gaf dit ook een diepere & spierherstellende nachtrust wat de topprestaties duidelijk ten goede kwam. Je hoeft geen topsporter te zijn om van de vordelen van aarden te kunnen profiteren. Ook mensen die zware arbeid verrichten of ouder worden hebben veel baat bij het herstellend & diep recupererend effect van aarding.

Iedereen die een fysische inspanning levert in de sport, tijdens het werk of bij het herstel van een ziekte of ongeval heeft voordeel bij geaard slapen. Je komt weer op kracht en kunt er met hernieuwde energie opnieuw tegenaan. Geaarde recovery bags worden ook gebruikt tijdens het reizen. Bijvoorbeeld om snel te kunnen recupereren van een jetlag. Door het contact met de aarde en de influx van de aarde-elektronen tijdens een diepe slaap, worden de invloeden van de tijdsverschillen op je lichaam (circadiaans ritme) eenvoudiger geharmoniseerd. Je komt sneller en spanningsloos in het ritme van de lokale tijd.

Biologische veroudering is een gevolg van geleidelijke veranderingen in het DNA. Dit zijn de dragers van onze erfelijke eigenschappen. Onze stofwisseling werkt via de verbranding (met behulp van zuurstof) van voedings-moleculen naar energie die gebruikt wordt voor ons functioneren en de opbouw en vernieuwing van lichaamscellen. Zoals eerder besproken, creëert dit proces reststoffen. Deze worden ook wel vrije radicalen genoemd.

Eén van de belangrijkste oorzaken van cel en DNA-beschadiging en de daarbij behorende stress op ons systeem, wordt veroorzaakt door de productie van deze agressieve en op zuurstof gebaseerde vrije radicalen. Antioxidanten bieden bescherming tegen het negatieve effect van vrije radicalen. Je vindt ze in gezonde en niet bewerkte voeding welke direct uit de aarde komt, maar ook in de aarde zelf. De meest directe en natuurlijke manier om je lichaam van deze snel verouderende vrije radicalen te ontdoen, is door jezelf te aarden.

Je laat de aarde-elektronen, welke de meest pure vorm van antioxidanten zijn, hun werk doen zoals ze dat al vanaf het begin van ons ontstaan doen. Contact met de aarde via de huid (traditioneel deden we dit blootsvoets op de aarde), geeft een instroom van deze neutraliserende elektronen. De spanning van de vrije radicalen wordt daardoor doorlopend opgeheven en geneutraliseerd. Op deze manier kunnen ze geen schade meer aanrichten.

Indien we de keten van verouderingsprocessen niet doeltreffend aanpakken, krijgen we te maken met een verzwakking van ons immuunsysteem. Daardoor evolueren we snel naar een te vroege aftakeling en mogelijk ziekten, al dan niet chronisch van karakter. Jezelf aarden vertraagt dit proces aanzienlijk. Op deze manier hoeft ouder worden geen aftakelingsproces meer te zijn. Schoonheid ontplooit zich van binnenuit doordat aarding je volledige systeem in balans brengt. De biologische klok wordt vertraagt, de huid gaat weer stralen, je voelt je dynamischer en beweegt met meer veerkracht door het leven. Veel vrouwen zullen dit zien als 1 van de grootste voordelen van aarden ;).

Door te aarden krijgen de celwanden van de bloedcellen een meer egale oppervlaktespanning. Dit noemen we ook wel zeta-potentiaal. Daardoor kan het bloed beter doorstromen waardoor ook de bloeddruk daalt. Het risico op hart- en herseninfarcten wordt daardoor aanzienlijk verminderd. De organen worden beter doorbloed en kunnen weer optimaal functioneren.

Mensen die bloedverdunners gebruiken en aarden, wordt sterk aangeraden om de medicatie regelmatig te herzien. Aarden wordt ook aanbevolen voor mensen die woonachtig zijn in hoogbouw, zoals flatgebouwen en appartementen. Statistisch gezien is het risico op beroertes hoger naarmate je verder van de begane grond verwijderd bent. De lichaamsspanning neemt immers toe volgens de hoogte waar je je bevindt.

Dit heeft een vertraagde bloedcirculatie tot gevolg. Aarding lost dit probleem snel en efficiënt op. Een verbeterde bloedsomloop betekent ook dat het lichaam gelijkmatig warm wordt of afkoelt. Door jezelf te aarden in bed, heb je in de winter niet langer last van koude voeten of benen. Daarnaast geniet je in de zomer van een aangenaam verdeelde lichaamstemperatuur. Deze effecten ervaar je vrijwel direct.

Vragen over je zelf aarden? Lees de FAQ!

× Vraag het via Whatsapp!