Sander de bruin

mijn verhaal

Wie is het gezicht achter Vitamin Earth?

Hi! Ik ben Sander en ik heb een missie. Graag vertel ik wat meer over wie ik ben, waarom ik ben gestart met Vitamin Earth en de missie die daarbij hoort.

Een aantal jaren geleden ben ik mijn eerste echte onderneming gestart. Mijn sportschool en gym startte ik vooral vanuit mijn passie voor sport en mijn wil om mensen fitter te kunnen maken. Ik vond én vindt het nog steeds geweldig om een plek te kunnen creëren waarin mensen hun werk en thuissituatie even helemaal achter zich kunnen laten.

“Je woont naast het bos, maar loop je er ook nog wel eens doorheen?”

Het ging me voor de wind en al snel kreeg de sportschool meer naamsbekendheid. Met de groei van het aantal leden en vierkante meters van de gym, groeide ook mijn stress en spanningen. Om nog maar niet te spreken over het gebrek aan tijd voor mezelf. Deze constante druk en spanning uitte zich uiteindelijk in een heftige burn-out.

Tot op de dag waarop een goede vriend me vroeg of ik nog wel eens een wandeling maakte door het bos. “ Je woont naast het bos, maar loop je er ook nog wel eens doorheen? En loop je nog steeds op blote voeten of ben je dat ook vergeten? Ga dan eens doen man, je zult zien dat je er van opknapt”. Zijn goedbedoelde advies deed ik af met “het zal wel”.

“Ik dacht al 30 minuten na over leuke dingen in plaats van doemdenken

Pas later bedacht ik me, waarom ik het eigenlijk niet zou doen. Ik heb de tijd en het bos ligt op nog geen steenworp afstand. Zo gezegd zo gedaan. Voor het eerst sinds maanden liep ik, samen met mijn hond, door het bos. Op blote voeten. Ik liep over kleine paadjes en singletracks, maar ook dwars door dichtbegroeide stukken bos.

Eigenlijk liet ik mijn Jack Russel de weg bepalen. Wijs jij me de weg maar vriend. De eerste stappen op mijn blote voeten voelden eigenlijk direct weer vertrouwd en aangenaam. Maar mijn hoofd en gedachten bleven een chaos. Na een uur wandelen betrapte ik mezelf erop dat ik al  30 minuten had gespendeerd aan nadenken over het verbouwen van mijn huis.

Lekker even alles opfrissen en aanpakken. Tegelijkertijd merkte ik op dat ik deze gedachten al weken niet meer had gehad. Dat voelde bizar, want in de achterliggende periode was ik vooral goed geweest in doemdenken. De afwas doen was toen al te veel van het goede, terwijl ik nu nadenk over verbouwen? Wat is er gebeurd?

Een duidelijke verklaring had ik niet, maar ik denk dat ik tijdens het wandelen door het bos veel negatieve gedachten en stress uit heb kunnen schakelen. Of dan tenminste in ieder geval zo heb kunnen negeren dat er weer ruimte ontstond voor leuke gedachten en ideeën.

Na 2 uur lang te hebben gewandeld in het bos, plofte mijn hond bij thuiskomst direct uitgeput in zijn mandje. Ik greep naar mijn telefoon en stuurde mijn vriend een bericht om hem te kunnen vertellen over wat ik had ervaren.

“Er was zoveel rust dat het leek alsof alles om ons heen stil was”

Hij was blij met mijn bericht en vertelde me ook dat een aardingslaken misschien ook wel wat voor mij zou kunnen zijn. Dit aardingsproduct verkocht hij een aantal jaren geleden in de biologische supermarkt waarvan hij destijds manager was. In deze tijd stond hij nog sceptisch tegenover deze producten en scheepte ze af als onzin of een placebo middel.

Het ging immers over een simpel laken van katoen met zilverdraad. Dit laken staat in verbinding met de aarde en werkt via een stopcontact! Toch besloot ik me er meer in te verdiepen. Na lang zoeken vond ik een aardingslaken. Zonder na te denken bestelde ik een 2-persoons laken. 3 dagen later had ik het pakket in huis.

 

Na wat onderzoek, besloot ik dat ik het laken zou gaan gebruiken in combinatie met een grondpin. Deze zou ik in de grond slaan waarna ik deze zou aansluiten via een krokodillenklemmetje. Zo wist ik namelijk zeker dat het aardingslaken in contact stond met de aarde en ik mezelf niet voor de gek kon houden.

Die avond besloten mijn vriendin en ik extra vroeg naar bed te gaan. De nieuwsgierigheid was nou eenmaal gewekt. Over het aardingslaken lag een katoenen hoeslaken. De levensduur van het aardingslaken zou daardoor worden verlengd en het contact bleef gewoon in stand. Toen we een paar minuten in bed lagen, vroeg ik aan mijn vriendin:

“Schat, voel jij verschil? En wat voel je”? Ze merkte precies hetzelfde op als ik. Er was namelijk rust! Het leek alsof alles om ons heen stil was en we veel dieper in het matras zakte dan normaal. Het gevoel goed omschrijven konden we niet, maar het voelde duidelijk als iets goeds. De volgende ochtend schrok ik wakker. Hoe laat is het?

“Het oppakken van de trainingen voelde zo goed, ik had er weer zin in”

Wauw, heb ik gewoon de hele nacht doorgeslapen? Dat was in geen weken meer gebeurd. Ik voelde me echt uitgerust en daarnaast “knakte” mijn gewrichten ook een stuk minder bij het uit bed stappen. Door mijn intensieve en zware trainingsschema kregen mijn gewrichten het nog wel eens te verduren. Na een week pakte ik de trainingen in de gym weer op.

Tijdens mijn burn-out werden deze verzorgd door mijn vriend en vriendin. En het voelde zo goed, ik had er weer zin in. Als ik mensen vertelde over mijn ervaringen met aarden, keken de meeste mij op een ongelovige manier aan. Omdat ik niets wist over de wetenschap achter aarden, kon ik het gewoonweg niet goed genoeg uitleggen.

Niet dat mij dat wat interesseerde, want ik voelde me een stuk beter en was weer voornemens om alles te geven! Er ging wat tijd voorbij. Na een wasbeurt van het beddengoed, bleef het aardingslaken onbedoeld achter in de schuur. Soms keek ik even naar het kabeltje dat nog steeds fier door het raam van mijn slaapkamer stak.

Maar dacht al snel dat ik me geen zorgen hoefde te maken. Het ging toch goed? En misschien was het toch een placebo, zoals mijn vriend dat destijds omschreef. Tot op het moment dat mijn vriendin op een avond zei dat ze de laatste tijd weer zo slecht sliep.

Ze droomde veel en werd ook nog eens uitgeput wakker. Daarover nadenkend, moest ook ik beamen dat mijn nachtrust wel eens beter was geweest en ik de gevolgen daarvan goed kon merken. Ik snelde me naar de schuur waar het aardingslaken lag.

“De wetenschap achter aarden, zonder zweverige verhalen”

“Zo! Deze jongen gaan we maar weer eens op bed leggen. Hij ligt al maanden in de schuur te niksen, terwijl we er in het begin zo enthousiast over waren. Zo kunnen we direct testen of het echt werk”. Een paar minuten later lagen we weer in bed. Ditmaal met het aardingslaken onder ons katoenen hoeslaken. Het was even schrikken toen we direct de rust weer voelde.

Vanaf dat moment wist ik het zeker. Aarden is belangrijk voor iedereen. In die week maakte ik nog een belangrijke beslissing. Ik wilde de aardingsproducten bij nog meer mensen onder de aandacht brengen. Ook begon ik met het doen van onderzoeken naar de wetenschap achter aarden, zonder daarbij te geloven in zweverige verhalen van anderen.

Naarmate het onderzoek vorderde, raakte ik steeds meer overtuigd van de kracht van aarden. Waarom zijn er maar zo weinig mensen die dit weten? Mijn eerste samples bestelde ik bij een fabrikant en gaf deze vervolgens aan mensen waarvan ik zeker wist dat ze er baat bij zouden hebben. Al na één nacht kreeg ik van een aantal mensen een reactie.

Ze waren net zo enthousiast over aarden als ikzelf. Bij sommige mensen merkte ik ook dat er wel een verschil was, maar dat ze dit gewoonweg nog niet wilde omarmen of geloven. Maar dat geeft niet. Over een tijdje willen ze niet meer zonder en bedanken ze mij alsnog voor de goede tip. De samples lieten we hier en daar wat aanpassen.

Nu hebben we een aantal mooie producten die jou kunnen helpen. Je ervaart meer balans, voelt je beter en ziet er ook beter uit. Het is echt zo simpel als dat het klinkt. Nadat je het product hebt aangesloten, ga je er op liggen of zitten. Op een andere manier contact maken om te kunnen aarden mag natuurlijk ook.

Jouw lichaam reageert nu precies hetzelfde als dat je met je blote voeten op het gras zou staan. Werkt aarden voor jou? Ik geloof dat iedereen contact met de aarde nodig heeft. Zeker in deze tijd. Aarden is nog nooit zo belangrijk geweest. En toch zijn we nog nooit zo ver van de aarde verwijderd geweest!

× Vraag het via Whatsapp!