FAQ

een Aardingslaken, hoe werkt dat?
Meest voorkomende vragen en antwoorden

1. Wat is aarding (earthing)?

Met aarding of earthing wordt verwezen naar het proces van het verbinden met de aarde door aanraking met de huid. Dit gebeurd bijvoorbeeld als jij op je blote voeten buiten in het gras loopt, of met je blote handen in de tuin aan het werk bent. In de moderne tijd waarin we leven, is het verbinden met de aarde niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger. Daardoor bouwen we te veel positieve elektronen op in ons lichaam. Om jouw een handje te helpen met aarden in deze tijd bieden we allerlei aardings producten aan in onze shop. Als we geaard zijn, heeft ons lichaam dezelfde spanning als de aarde zelf, 0 volt.

2. Voor wie is aarden geschikt?

Aarden of earthing kan door iedereen worden beoefend, en is ook voor iedereen gunstig.

Het zorgt voor nieuwe verbinding aarde, op de manier waarop onze voorouders dat deden. Aarden is geschikt voor iedereen en naar onze mening zou iedereen het moeten doen. Het is onze natuurlijke manier van zijn!

Mensen met chronische pijn, veel stress, slaapproblemen en ontstekingsziekten zouden zsm meer moeten gaan aarden!

Slapend aarden is het makkelijkst,  hiervoor is een aardingslaken erg geschikt!

3. Zijn de voordelen Aarden wetenschappelijk bewezen?

Ja, zeker. Het concept werd ‘herontdekt’ door Clinton Ober. Hij begon met het bestuderen van hoe contact maken met de energie van de aarde, kan leiden tot het verbeteren van de gezondheid. Hij schreef het boek, ‘Aarden, de belangrijkste gezondheids-ontdekking ooit”? en bundelde zijn inzichten met de biofysicus James Oschman.

Hou je niet van lezen? Kijk dan snel “the Earthing Movie” op youtube. Binnen een uur en 15 minuten weet je alles wat je moet weten van Aarden.

Er zijn ook tal van persoonlijke verhalen te lezen van mensen die hun ervaringen delen en hoe het hun leven veranderde. Er zijn tal van ervaringen van mensen die bijvoorbeeld veel beter slapen en genezen op een aardingslaken.

Veel van deze ervaringen lees je op onze GOOGLE pagina, dit zijn echte ervaringen van echte mensen.

4. Hoeveel procent zilvergaren zit er in de producten van Vitamin Earth?

In alle aardingslakens van Vitamin Earth zit 10% zilvergaren. We hebben verschillende percentages getest en wij voelen ons gewoonweg het fijnst bij 10%, kwa prijs, kwaliteit en werking!

50% zilver ziet er misschien prachtig uit maar het is niet zo dat lakens met dit percentage veel beter of meer geleiden.

Het lichaamsvoltage kan immers niet onder 0 Volt zakken.

 

 

5. Heb ik aardingsproducten nodig om mijn lichaam te aarden?

Aardingsproducten zijn bedoeld als aanvulling op jouw natuurlijke manier van aarden. Helaas heeft niet iedereen dagelijks tijd om rechtstreeks te kunnen aarden. Toch is het noodzakelijk regelmatig en het liefst zoveel mogelijk te aarden. In dit geval zijn onze aardingsproducten ideaal. Je kunt jezelf simpel aarden vanaf achter de computer en zelfs vanuit je eigen bed!

6. Is het gevaarlijk om een aardingsproduct te aarden via het stopcontact?

Nee, bij een goed aangesloten stopcontact is dit niet gevaarlijk. Er wordt namelijk geen contact gemaakt met het elektriciteitsnet. Je kunt de randaarde dan ook gewoon aanraken. Als de aarde van het stopcontact niet goed is aangesloten, kun je deze niet gebruiken voor jouw aardingslaken. Daarom is ons advies om dit vooraf te controleren. Bijvoorbeeld met een stopcontact tester.

Stopcontacten in de badkamer of keuken zijn altijd geaard, dit is verplicht!  Is dit stopcontact te ver weg voor de meegeleverde kabel? Bestel een langere kabel mee. Deze vind je bij attributen in onze webshop.

NB: als de randaarde onder spanning zou staan, is dit in alle gevallen gevaarlijk. Niet alleen bij gebruiken van een aardingsproduct. Evenals bij al onze andere aardingsproducten, hebben de kabels een ingebouwde beveiliging weerstand van 100k Ohm.

7. Hoe lang moet ik mijn lichaam aarden om voordelen te ervaren ?

Vergelijk het met deze vraag: Hoe lang moet jij sporten om je fit te voelen? 

Dit hangt grotendeels af van wie je bent, heb je veel klachten? Leef en eet je gezond? Hoeveel elektronische apparaten gebruik je dagelijks? Lichamelijke aandoeningen zoals Hyperventilatie ontsteking en pijn, kunnen door aarding bijna direct verbeteren.

Tijdens je slaap is je lichaam vooral bezig met rusten en herstellen. Sneller herstel en een diepere rust kun je bereiken met geaard slapen. Dit kun je doen door gebruik te maken van een aardingslaken of kussensloop.

8. Hoe werkt dit natuurlijke helingsproces in het lichaam?

Als wij in contact staan met de aarde stromen er direct elektronen door ons lijf. Dit kun je vergelijken met anti-oxidanten die je vind in voedsel.

De elektronen van de aarde hebben een natuurlijke ontstekingsremmende werking. Deze verspreidt zich door het gehele lichaam wanneer we verbonden zijn met de aarde. Ontstekingen zijn één van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige veroudering, pijn en ziekten.
De verbinding met de aarde zal je helpen de pijn te neutraliseren en het genezingsproces te versnellen.

9. Wat zijn de belangrijkste voordelen van aarden?

• Vermindert (chronische) pijn

• Versnelt het helingsproces bij ziekte

• Helpt bij hyperventilatie

• Verhoogt de energie en verlaagt de stress

• Vermindert hormonale disbalans

• Ondersteunt de gezondheid van de bijnieren (bijvoorbeeld bij een burn-out)

• Vermindert ontstekingen

• Verbetert de biologische ritmes

• Verlicht spanningen en hoofdpijn

• Verbetert de slaapkwaliteit en vermindert snurken

• Stimuleert de doorbloeding

10. Hoe werken aardingsproducten?

Belangrijk: Aardingsproducten gebruiken GEEN stroom!

Het enige wat aardingsproducten doen is leveren van de energie die we normaal binnenkrijgen als we bijv. met onze blote voeten op het gras staan!

De producten werken via een geaarde stekker (adapter) via een krokodillenbekje op je geaarde CV of een grondpin welke rechtstreeks in de aarde wordt geplaatst. De randaarde van het stopcontact levert vervolgens de energie. Dat gebeurt via de aardedraad van je huis, het snoer van een aardingsmat, laken of deken. Deze producten zijn speciaal ontworpen voor menselijke aarding. 

Hoe jij je product ook aansluit, de werking is hetzelfde! Het enige waar jouw aardingsproduct mee in contact staat is : De AARDE.

11. Kunnen aardingsproducten worden gebruikt in combinatie met Medicatie?

Aarding is zo natuurlijk als maar kan. Je staat in contact met de aarde, net zoals dat je met je blote voeten buiten op het gras staat! Echter, als je op dit moment aandoeningen hebt en daarvoor medicijnen gebruikt, is overleg met een medische specialist of arts verstandig. Als je bijvoorbeeld bloedverdunners gebruikt, is het goed om te weten dat aarding een soortgelijk effect heeft. 

12. Is het gebruik van aardingsproducten veilig voor kinderen en baby's?

Voor kinderen is regelmatig in contact staan met de aarde net zo belangrijk als voor volwassenen.

Inmiddels hebben we al een aantal mooie verhalen van klanten van wie hun kids enorm baad hebben bij regelmatig aarden.

Kinderen komen snel tot rust bij aarding, zeker als ze hypergevoelig zijn. Kinderen herstellen ook sneller. Bijvoorbeeld na een ziekte of een zware inspanning.

In een studie uitgevoerd met betrekking tot aarding en premature kinderen. Uit de studie blijkt dat te vroeg geboren baby’s tot 200% meer overlevingskans hebben met aarding. (zie bij het kopje onderzoek) Aarden is zeer veilig en daarmee ook geschikt voor de allerkleinsten.

13. Heeft het gebruik van aardingsproducten negatieve bijwerkingen?

Ik voel me juist iets minder!

Ik slaap juist minder diep!

Ik wordt midden in de nacht uitgeslapen wakker!

3 voorbeelden van dingen die wij heel af en toe horen als mensen net beginnen met vaker aarden. Je kunt in begin een tijdelijk ongemak of lichte tintelingen ervaren. Dit kunnen griepachtige verschijnselen of soms lichte pijn zijn. Dit kun je zien als ontwenningsverschijnselen. Echter komt dit in slechts enkele gevallen voor. Ben jij iemand die de eerste nachten ongemak ervaart? Neem even contact op, er zijn verschillende manieren hoe je het aarden op kunt bouwen!

Het overgrote deel van de mensen ervaart gelukkig  geen enkel ongemak bij vaker aarden.

14. Wat te doen bij onweer?

Mensen die het laken op het aardcontact van een geaard stopcontact, of buiten met een pin in de grond aansluiten, lopen in principe geen gevaar bij onweer.
Als de bliksem dichtbij inslaat en in het elektriciteitssysteem terechtkomt, dan zal deze de weg van de minste weerstand kiezen.
Aangezien de aansluitkabels van aardingsproducten een ingebouwde weerstand hebben van 100.000 Ohm, is het zeer onwaarschijnlijk dat de bliksem juist deze weg kiest.
Maar, toch blijft bliksem onvoorspelbaar.

Als de bliksem wel het pad kiest dat via de aansluitkabel naar jouw aardingslaken of aardingsmat loopt, dan zou de dunne draad door de grote stroomsterkte doorbranden. Dit is hetzelfde als bij een zekering waarbij de stroom ook niet verder kan.

Er zijn dus 2 voorzorgsmaatregelen getroffen waardoor het eigenlijk onmogelijk is dat de bliksem het laken of de mat zal bereiken.

  1. de hoge weerstand van 100.000 Ohm, waardoor de bliksem deze weg niet zal kiezen
  1. de dunne draad die zal doorbranden bij een te grote stroomsterkte, waardoor de stroom niet verder kan.

De aansluitkabel van de aardingsproducten is dus zo gemaakt dat al het mogelijke gedaan is om te voorkomen dat de bliksem een weg vindt naar het laken of de mat.

Om alle risico’s uit te kunnen sluiten, adviseren we om de aardingsproducten tijdens onweer los te koppelen. Gebruik je meerdere aardingsproducten tegelijkertijd in bed? Sluit ze dan allemaal aan op een grondpin òf via de aardingsstekker op een geaard stopcontact.

Sluit in bed nooit het ene aardingsproduct aan op een grondpin en het andere op een geaard stopcontact. Dit omdat je op deze manier een kort circuit creëert voor de bliksem tijdens onweer, om via de grondpin en het aardingsproduct naar de aarde van het geaard stopcontact te kunnen gaan.

15. Ik slaap sinds kort geaard en voel me een beetje vreemd. Hoe kan dat?

Ken je dat gevoel nadat je de keuze maakt om iets te veranderen in je eetpatroon? 9 van de 10 keer voel je je de eerste dagen wat vreemd en misschien juist minder fit. Zo werkt het ook met aarden.

Als je net begint met aarden, kun je je wat minder goed voelen. Aarden kan gepaard gaan met ontgiftings(ontwennings) verschijnselen. Meestal gaat het om erg kleine ongemakken. Blijf vertrouwen en drink wat meer schoon water, zo kan je lichaam zich ontdoen van vrijgekomen gifstoffen. 

Aarden ondersteunt het natuurlijke vermogen van het lichaam om afvalstoffen te kunnen afvoeren. Dit kan enige dagen en soms enkele weken duren. Daarna gaat men zich beter voelen en ervaart men tevens meer energie. Als de reactie te heftig is of als jij je er niet prettig bij voelt, stop dan een paar dagen met aarden. Bouw het daarna weer langzaam op. ga bijvoorbeeld alleen met je kuiten op het laken liggen en vegroot het contact steeds na een aantal dagen.

17. Kun je aardingsproducten ook wassen in de wasmachine?

Je kunt aardingslakens en slopen zoveel wassen als je wilt. Dat doe je in de wasmachine op 30/40° en bij voorkeur met een wasmiddel zonder chloorhoudend bleekmiddel. Gebruik alleen kleur wasmiddel en géén wasmiddel voor de witte was.

Ikzelf was mijn laken in de zomermaanden misschien wel 2 keer per week door overmatig zweten. Anderhalf jaar later geleidt het laken nog perfect! 

Gebruik geen wasverzachters. Sommige oliën en bestanddelen kunnen het zilverdraad aantasten en maken het katoen minder absorberend. Regelmatig wassen is aanbevolen om de zuren uit je lichaamsvocht te verwijderen. Hiermee voorkom je dat het zilver niet meer goed geleid. Drogen doe je bij voorkeur aan de waslijn of op het droogrek. Op deze manier zal jouw aardingslaken minder snel slijten.

Je kunt het laken ook strijken maar dit is niet strikt noodzakelijk. Als je wilt strijken, doe je dat bij voorkeur op een lage stand welke geschikt is voor kwetsbare stoffen. De aarding stof is op zichzelf antibacterieel. Dat komt door het gebruik van kruislings geweven zilvergaren. Als onze aardingsmatten kun je simpel afnemen met een licht vochtige doek. Net zoals je dat zou doen bij bijvoorbeeld yoga of muismatten.

× Vraag het via Whatsapp!