FAQ

een Aardinslaken, hoe werkt dat?
Meest voorkomende vragen en antwoorden

1. Wat is aarding (earthing)?

Met aarding of earthing wordt verwezen naar het proces van het opnieuw verbinden met de aarde door aanraking met de huid. Dit gebeurd door middel van een geleidend materiaal. Voorbeelden daarvan zijn gras, zand, rotsen, rivieren, meren of zeeën maar kan dus ook via bijvoorbeeld een aardingslaken. In de moderne tijd waarin we leven, is het verbinden met de aarde niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger. Daardoor bouwen we te veel positieve elektronen op in ons lichaam. Als we geaard zijn, heeft ons lichaam een elektrisch potentiaal van nul volt, hetzelfde als de aarde.

2. Voor wie is aarden geschikt?

Aarden of earthing kan door iedereen worden beoefend, en is ook voor iedereen gunstig.

Het nodigt ons uit om opnieuw te verbinden met de aarde, op de manier waarop onze voorouders dat deden. Aarden is vooral geschikt voor mensen die worstelen met ontstekingen, chronische pijnen en slaapproblemen. Vooral hiervoor is een aardingslaken erg geschikt!

3. Zijn er wetenschappers die het concept aarding ondersteunen?

Ja, zeker. Het concept werd ‘herontdekt’ door Clinton Ober. Deze pionier van kabeltelevisie begon met het bestuderen van hoe de natuurlijke energie van de aarde in relatie tot de mens, kan leiden tot het verbeteren van de gezondheid. Hij schreef het boek, ‘Aarden, de belangrijkste gezondheids-ontdekking ooit”? en bundelde zijn inzichten met de gerenommeerde biofysicus James Oschman.

In Oschman’s artikel over dit onderwerp, verwijst hij tevens naar de Engelstalige case study “Aarding, Gevolgen voor de Gezondheid. De study gaat over het opnieuw verbinden van het menselijk lichaam met de oppervlakte-elektronen van de aarde, evenals dat hij aarding en de gevolgen van potentiaalvereffening onderzoekt. Er zijn ook tal van persoonlijke verhalen te lezen van mensen die hun ervaringen delen en hoe het hun leven veranderde. Er zijn tal van ervaringen van mensen die bijvoorbeeld veel beter slapen en genezen op een aardingslaken.

4. Hoeveel procent zilvergaren zit er in de producten van Vitamin Earth?

In het aardingslaken van Vitamin Earth zit 5% zilvergaren.
Dat een hoger percentage zilverdraad beter zou zijn is een fabel. De lichaamsvoltage kan immers niet onder 0 Volt zakken.

De lakens met meer zilvergaren worden met een mooi verhaal en tegen een te hoge prijs verkocht. Trap daar dus niet in. Voor onze aardingslakens blijven wij vasthouden aan het materiaal dat Clint Ober jaren geleden introduceerde. De bevatten 5% zilverdraad.

5. Heb ik aardingsproducten nodig om mijn lichaam te aarden?

Het doel van de aardingsproducten (zoals het aardingslaken) is om te helpen als aanvulling op jouw natuurlijke manieren van verbinding met de aarde. Helaas heeft niet iedereen dagelijks toegang tot gras, zee, zand of grond om rechtstreeks te kunnen aarden. Toch is het noodzakelijk zich te kunnen verbinden met de aarde om van de vele voordelen te kunnen profiteren. In dit geval zijn aardingsproducten ideaal. Je kunt vanuit het comfort van je eigen huis verbinden met de heilzame positieve elektronen van de aarde.

6. Is het gevaarlijk om een aardingsproduct te aarden via het stopcontact?

Nee, bij een correct aangesloten stopcontact is dit niet gevaarlijk. Er wordt namelijk geen contact gemaakt met het elektriciteitsnet. Je kunt de randaarde dan ook gewoon aanraken. Als de aarde van het stopcontact niet goed is aangesloten, kun je deze niet gebruiken voor jouw aardingslaken. Daarom is ons advies om dit vooraf te controleren. Bijvoorbeeld met een stopcontact tester.

NB: als de randaarde onder spanning zou staan, is dit in alle gevallen gevaarlijk. Niet alleen bij gebruiken van een aardingsproduct. Evenals bij al onze andere aardingsproducten, hebben de kabels een ingebouwde beveiliging weerstand van 100k Ohm.

7. Hoe lang moet ik mijn lichaam aarden om de voordelen te kunnen voelen?

Deze vraag komt overeen met: “hoeveel moet ik eten om een vol gevoel te krijgen”. Dit hangt grotendeels af van wie je bent, wat je fysieke symptomen zijn, jouw huidige levensstijl en het gebruik van elektrische apparatuur. Fysieke aandoeningen zoals ontsteking en pijn, kunnen door aarding al binnen een paar minuten verbeteren.

Maar, des te meer tijd je doorbrengt in contact met de aarde, des te beter. Aarding tijdens het slapen (op een aardingslaken) is erg belangrijk. Dit is de fase waarin jouw lichaam gericht is op herstel en regeneratie. Dit natuurlijke proces kun je met aarding een extra boost geven. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van een aardingslaken en/of aardingsdeken.

8. Hoe werkt dit natuurlijke helingsproces in het lichaam?

De elektronen van de aarde hebben een natuurlijke anti-inflammatoire (ontstekingsremmende) werking. Deze verspreidt zich door het gehele lichaam wanneer we rechtstreeks verbonden zijn met de aarde. Ontstekingen zijn één van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige veroudering, pijn en ziekten.
De verbinding met de aarde zal je helpen de pijn te neutraliseren en het genezingsproces te versnellen.

9. Wat zijn de belangrijkste voordelen van aarden?

• Vermindert (chronische) pijn

• Versnelt het helingsproces bij ziekte

• Verhoogt de energie en verlaagt de stress

• Vermindert hormonale disbalans

• Ondersteunt de gezondheid van de bijnieren (bijvoorbeeld bij een burn-out)

• Vermindert ontstekingen

• Verbetert de biologische ritmes

• Verlicht spanningen en hoofdpijn

• Verbetert de slaapkwaliteit en vermindert snurken

• Stimuleert de doorbloeding

10. Hoe werken aardingsproducten?

Het is goed om te weten dat deze producten geen elektriciteit verbruiken. Ook niet als we ermee in aanraking komen. De producten verkrijgen hun energie via een geaarde stekker (adapter) of een grondpin welke rechtstreeks in de aarde wordt geplaatst. Het stopcontact levert vervolgens de energie. Dat gebeurt via de aardingslus van je huis, het snoer van een aardingsmat, laken of deken. Deze producten zijn speciaal ontworpen voor menselijke aarding. Feitelijk gezien simuleren ze datgene wat er zou gebeuren als je met blote voeten op een vochtige grond loopt, zwemt in de zee of werkt in de tuin.

11. Kunnen aardingsproducten worden gebruikt in combinatie met medicijnen en therapieën?

Aarding is zo natuurlijk als maar kan. Echter, als je op dit moment aandoeningen hebt en daarvoor medicijnen gebruikt, is overleg met een medische specialist of arts een aanbeveling. Als je bijvoorbeeld bloedverdunnende medicatie gebruikt, is het goed om te weten dat aarding een soortgelijk effect heeft. Al met al is aarding zo natuurlijk als het met blote voeten lopen op aarde. Het is een natuurlijke weg naar een optimale gezondheid, in harmonie met moeder natuur.

12. Is het gebruik van aardingsproducten veilig voor kinderen en baby's?

Kinderen komen opmerkelijk snel tot rust bij aarding, zeker als ze hypergevoelig zijn. Kinderen herstellen ook sneller. Bijvoorbeeld na een ziekte of een zware inspanning. Na verloop van tijd kunnen kinderen zich ook beter focussen en worden ze alerter. Dit proces verloopt geheel natuurlijk en spontaan.
Als kinderen geen mentale patronen of verwachtingen hebben rond aarding, herstelt de balans aanmerkelijk snel. In hun spontaneïteit komen de effecten van aarden optimaal tot hun recht en dat is mooi om zien.

Tevens is er recent (juni 2007) een studie uitgevoerd met betrekking tot aarding en premature kinderen. Uit de studie blijkt dat te vroeg geboren baby’s tot 200% meer overlevingskans hebben met aarding. Mede omdat hartslagfrequentie verbeterd als ze geaard worden behandeld in de couveuse. Prematuren staan hier onder invloed van de elektrosmog van meetapparatuur, monitoring, elektrische verwarming etc. Aarden is zeer veilig en daarmee ook geschikt voor de allerkleinsten.

13. Heeft het gebruik van aardingsproducten negatieve bijwerkingen?

Als mensen net beginnen met het beoefenen van aarden, kunnen ze in het begin een tijdelijk ongemak of lichte tinteling ervaren. Dit kunnen griepachtige verschijnselen of soms lichte pijn zijn. Deze symptomen verschijnen als vluchtige effecten die slechts even aanwezig kunnen zijn als gevolg van de normalisatie van het “elektrische systeem” van het lichaam. Echter komt dit in slechts enkele gevallen voor. Het overgrote deel van de mensen ervaart geen enkel ongemak bij aarding.

14. Wat te doen bij onweer?

Mensen die het laken op het aardcontact van een geaard stopcontact, of buiten met een pin in de grond aansluiten, lopen in principe geen gevaar bij onweer.
Als de bliksem dichtbij inslaat en in het elektriciteitssysteem terechtkomt, dan zal deze de weg van de minste weerstand kiezen.
Aangezien de aansluitkabels van aardingsproducten een ingebouwde weerstand hebben van 100.000 Ohm, is het zeer onwaarschijnlijk dat de bliksem juist deze weg kiest.
Maar, toch blijft bliksem onvoorspelbaar.

Als de bliksem wel het pad kiest dat via de aansluitkabel naar jouw aardingslaken of aardingsmat loopt, dan zou de dunne draad door de grote stroomsterkte doorbranden. Dit is hetzelfde als bij een zekering waarbij de stroom ook niet verder kan.

Samengevat zijn er 2 voorzorgsmaatregelen getroffen waardoor het eigenlijk onmogelijk is dat de bliksem het laken of de mat zal bereiken.

  1. de hoge weerstand van 100.000 Ohm, waardoor de bliksem deze weg niet zal kiezen
  1. de dunne draad die zal doorbranden bij een te grote stroomsterkte, waardoor de stroom niet verder kan.

De aansluitkabel van de aardingsproducten is dus zo gemaakt dat al het mogelijke gedaan is om te voorkomen dat de bliksem een weg vindt naar het laken of de mat.

Om alle risico’s uit te kunnen sluiten, adviseren we om de aardingsproducten tijdens onweer los te koppelen. Gebruik je meerdere aardingsproducten tegelijkertijd in bed? Sluit ze dan allemaal aan op een grondpin òf via de aardingsstekker op een geaard stopcontact.

Sluit in bed nooit het ene aardingsproduct aan op een grondpin en het andere op een geaard stopcontact. Dit omdat je op deze manier een kort circuit creëert voor de bliksem tijdens onweer, om via de grondpin en het aardingsproduct naar de aarde van het geaard stopcontact te kunnen gaan.

15. Ik slaap sinds kort geaard en voel me een beetje vreemd. Hoe kan dat?

Als je net begint met aarden, voelen sommige mensen zich wat minder goed. Aarden kan gepaard gaan met ontgiftingsverschijnselen. Wij raden aan om voldoende water te drinken. In bijna alle gevallen verdwijnt dit gevoel redelijk snel. Wij geloven dat deze verschijnselen horen bij het normaliseren van het elektrische veld van het lichaam.

Aarden ondersteunt het natuurlijke vermogen van het lichaam om afvalstoffen te kunnen afvoeren. Dit kan enige dagen en soms enkele weken duren. Daarna gaat men zich beter voelen en ervaart men tevens meer energie. Als de reactie te heftig is of als jij je er niet prettig bij voelt, stop dan een paar dagen met aarden. Bouw het daarna weer langzaam op.

16. Wat kan ik in de toekomst eten of drinken om de resultaten van aarding te verbeteren?

De vrije radicalen in ons lichaam hebben een vonk van energie (elektronen) nodig om tot rust te kunnen komen en onschadelijk te worden. Een manier om tot betere prestaties te komen, is om je lichaam aan te vullen met vitamine A, C en E. Ook plantaardige voedingsstoffen (antioxidanten) dragen bij aan het verhogen van de goede elektronen in je lichaam.

Als aarden wordt aangevuld met een gezond eetpatroon, komt dat jouw lichaam en geest ten goede. Wanneer jouw lichaam een positieve (schadelijke) lading heeft, worden er door aarding goede elektronen gestuurd naar die plaatsen waar jouw lichaam dat nodig heeft. Dit proces neutraliseert de overdreven vrije radicalen en schade door ontstekingen.

17. Kun je aardingsproducten ook wassen in de wasmachine?

Je kunt aardingslakens en slopen zoveel wassen als je wilt. Dat doe je in de wasmachine op 40° en bij voorkeur met een wasmiddel zonder chloorhoudend bleekmiddel. Gebruik alleen kleur wasmiddel en géén wasmiddel voor de witte was. Het etiket van het wasmiddel dient dus expliciet “voor gekleurde en bonte was” aan te geven. Gebruik geen natuurlijke wasnoten. Deze agressieve middelen vind je in producten zoals Green Soap en Seepje.

Gebruik ook geen wasverzachters. Sommige oliën en bestanddelen kunnen het zilverdraad aantasten en maken het katoen minder absorberend. Ook het gebruik van azijn als wasverzachter wordt ten sterkste afgeraden, evenals het gebruik van anti-kalk tabletten. Ook deze middelen bevatten zuren die het zilverdraad kunnen compromitteren.

Regelmatig wassen is aanbevolen om de zuren uit je lichaamsvocht, welke gebufferd worden in het katoen, te verwijderen. Daarmee voorkom je dat de geleidbaarheid van het zilver wordt aangetast waardoor de werking op den duur wordt benadeeld. Drogen doe je bij voorkeur aan de lucht. Dus aan de waslijn of op het droogrek. Op deze manier zal jouw aardingslaken, net zoals dat geldt voor andere lakens, minder snel slijten.

De levensduur kun je daarmee aanzienlijk verlengen tot wel 3 à 4 jaar bij 2 à 3 wasbeurten per maand. Je kunt het laken ook strijken maar dit is niet strikt noodzakelijk. Als je wilt strijken, doe je dat bij voorkeur op een lage stand welke geschikt is voor kwetsbare stoffen. De aarding stof is op zichzelf antibacterieel. Dat komt door het gebruik van kruislings geweven zilvergaren. Als onze aardingsmatten kun je simpel afnemen met een licht vochtige doek. Net zoals je dat zou doen bij bijvoorbeeld yoga of muismatten.

× Vraag het via Whatsapp!